Претърсване на машинното отделение на горящия танкер SANCHI е основна задача на спасителите, борещите се с пламъците. Това заяви говорителят на Иранската национална танкерна компания (NITC) Мохсен Бахрами.

По думите му единствено машинното отделение на съда е незасегнато и надеждите са, че е възможно в него да има оцелели моряци.

Неуспешни остават опитите на спасителите да се качат на борда на танкера, тъй като горенето продължава.

Засега е открито тялото на един моряк от 32-членния екипаж. Според информация на NITC, откритият загинал моряк е бил със спасителна жилетка.

14 кораба са активирани в района, осъществявайки търсене и борба с пожара.

По данни на китайското министерство на транспорта, SANCHI вече е на 65 nm от района, в който се сблъска с кораб CF CRYSTAL.

Всичко по темата четете тук:

| Няма следа от екипажа на горящия танкер Sanchi

| Видео от пожара на танкер Sanchi край Китай

| Танкер се взриви след сблъсък с бълкер, издирват 32 моряци

Издирват се 31 моряци от екипажа на танкер SANCHI, плаващ под флага на Панама, на борда на който избухна пожар при удар с бълкер CF CRYSTAL, плаващ под флага на Хонконг. Инцидентът стана на около 160 nm от устието на река Яндзъ.

Танкер SANCHI плава под флага на Панама.  Съдът е построен през 2008 година. Корабът има дедуейт 164 154 t, дължина 274 m и широчина 50 m. Бълкер CF CRYSTAL плава под флага на Хонконг. Съдът е построен през 2011 година. Корабът има дедуейт 75 725 t, дължина 225 m и широчина 32 m. Очаквайте подробности.

Maritime.bg – Свят

Търсят оцелели моряци в машинното отделение на горящия танкер Sanchi
Source: Maritime.bg